Facings in Turkije

Het lijkt ideaal, goedkoop facings in Turkije te laten maken, maar is dat ook zo? Buitenlandse klinieken adverteren met facings in Turkije en schotelen je met mooie plaatjes een heerlijke vakantie voor terwijl je en passant verwend wordt in een mooie kliniek waar je met prachtige tanden weer wegloopt, de zon in. Heel idyllisch, maar ondertussen zijn er ook nadelen aan buitenlandse facings laten maken. Als je besluit om facings in Turkije te laten maken, zorg dan dat je over een aantal aspecten van te voren goed hebt nagedacht.

Facings in Turkije altijd goedkoper?

Facings TurkijeDat facings in Turkije goedkoper zijn kan heel goed, maar is niet altijd waar. Leg daarom van te voren altijd een offerte van je eigen tandarts naast die van de kliniek in Turkije. Soms betaal je in Turkije namelijk praktisch dezelfde prijs. Let er ook op of de prijs inclusief techniekkosten en consulten zijn. En heel belangrijk: facings in Nederland worden door de meeste aanvullende verzekeringen deels vergoedt. Van buitenlandse facings wordt helemaal niets vergoed.

Garantie op facings in Turkije

Buitenlandse klinieken geven vaak dezelfde garantie op de facings in Turkije als de tandarts in Nederland. Dus dat lijkt geen probleem. Echter, de garantie houdt niet dat de tandarts in Nederland bij breuk of schade de facings gratis opnieuw maakt. De kliniek in Turkije zal de Nederlandse rekening ook niet vergoeden. Dus om de garantie te halen moet je terug naar de kliniek in Turkije. Garantie op facings in Turkije wordt zo wel lastig. De extra reis- en verblijfskosten vallen namelijk buiten de garantie. Dus eigenlijk komt het er op neer dat ze wel garantie geven maar je lastig garantie kunt halen.

Als je facings tegenvallen

Stel dat je een week uittrekt om facings in Turkije te laten maken. Dan kom je de eerste dag, bijvoorbeeld maandag, om de afdrukken te maken en tegen het eind van de week, op vrijdag, om ze te laten plaatsen. Zaterdag of zondag gaat het vliegtuig terug. Als dan op vrijdag bij het passen blijkt dat de kleur niet helemaal goed is, of de vorm is niet mooi, dan ben je geneigd om toch sneller akkoord te gaan met de kleur of vorm. Je staat namelijk onder druk omdat de facings opnieuw maken tijd kost en die heb je niet. De keuze is je verblijf verlengen met extra kosten, of akkoord gaan met facings die niet zijn zoals je wilde. Wat doe je? Dat is een nadeel dat niet zelden over het hoofd gezien wordt.

Facings in Turkije laten maken, is dat vakantie?

Als je facings in Turkije laat maken, realiseer je dan dat de vakantie ook gepaard gaat met diverse bezoeken aan de tandarts. Niet iedereen is daar even dol op. Bovendien moet je je afvragen of deze vakantie ook echt is hoe je een vakantie wilt vieren. Dus als je de facings in Turkije laat maken, bedenk dan of je zonder de facings op vakantie zou willen in Turkije. Als het je droom is om Turkije te zien, is het helemaal goed. Als je je vakantie plannen zodanig wijzigt dat je eigenlijk een vakantie overhoudt waar je zelf nooit voor zou kiezen, moet je het niet zien als vervanging van de gezinsvakantie. Als je facings in Turkije laat maken moet er wel echt een vakantie aan vast zitten en niet alleen reis- en verblijfskosten.

Natuurlijk kan het ook goed gaan, heb je een heerlijk vakantie en laat je prachtige facings in Turkije maken. Maar denk wel eerst goed na over alle voor- en nadelen, voordat je de facings in Turkije laat maken.

Geplaatst in: Financieel
Tags: ·