Facings kosten 2013

In 2013 zijn de kosten voor een facing bij elke tandarts weer gelijk. In 2012 hebben alle tandartsen meegedaan aan een experiment waarbij de tarieven voor tandartsen vrijgegeven werden. Dat maakte dat bij verschillende tandartsen de facings kosten konden variëren. Het zou na drie jaar door de minister geëvalueerd worden. Onder politieke druk is dit experiment een vroege dood gestorven en is bepaald dat de tandartsen weer vaste tarieven krijgen waar ze niet van af mogen wijken. De facings kosten dus weer bij elke tandarts evenveel vanaf 1 januari 2013.

Facings kosten uitgesplitst

Facings kosten 2013Wat echter nog wel kan verschillen zijn de techniekkosten. De facings kosten zijn onderverdeeld in een honorarium voor de tandarts en de techniekkosten. Deze laatste kosten kunnen variëren, afhankelijk van het materiaal en de techniek waarmee ze gemaakt zijn. Daarom is het toch altijd belangrijk om een offerte te vragen voor het geheel zodat je weet hoeveel jouw facings kosten.

Tarieven facings 2013

Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste UPT-codes en de tarieven:

  • V15 aanbrengen schildje van tandkleurig plastisch materiaal inclusief etsen: €64,79 Dit zijn de kosten van een composiet facing.
  • A10 Geleidings- en/of infiltratie verdoving: €13,50
  • V50 droogleggen door middel van cofferdam: €10,80. Dit is een rubber lap die gebruikt wordt om droog, zonder speeksel, facings te kunnen plaatsen.
  • R78 Facing van keramiek of kunststof, zonder preparatie: €64,79 incl. etsen en bevestigen, excl. techniekkosten.
  • R79 Facing van keramiek of kunststof, met preparatie: €107,98 incl. etsen en bevestigen, noodvoorziening, excl. techniekkosten.
  • G10 Eenvoudige beetregistratie volgens middelwaarde vóór of ná enigerlei preparatie: €80,99 excl. modellen. Dit zijn kosten die erbij kunnen komen indien de beet ingrijpend veranderd moet worden of als de facings onderdeel zijn van een uitgebreid behandelplan.

Offerte van de facings kosten

Laat in elk geval altijd een offerte op papier uitprinten waarin de kosten en de codes staan. Niet alleen zodat je weet wat de facings kosten, maar ook om bij de verzekering te kunnen vragen of (een deel van) de kosten vergoed worden.

Geplaatst in: Financieel
Tags: · · · ·